Yoga & Pilates

Yoga en Pilates Lessen

Werk in uitvoering


Yoga Lessen

 • Hatha Yoga
 • Ontspanningsyoga
 • Yin Yoga
 • Vinyasa Yoga
 • Kundalini Yoga
 • Yin Yang Yoga

HATHA YOGA


Hatha Yoga is de meest beoefende vorm van yoga in het Westen. Het benadrukt vooral de fysieke kant binnen de klassieke yoga. Hatha yoga is heerlijk om te onthaasten en te ontspannen of in ieder geval stress te verminderen.


Hatha yoga vervordert jouw gezondheid in de brede zin van het woord. Je zult je al gauw beter voelen op velerlei gebied. Je krijgt meer energie en voelt je meer in balans. Bij Hatha yoga neem je houdingen aan (asana’s genoemd) en leer je verschillende ademhalingstechnieken. Elke lichaam is geschikt voor yogabeoefening.


De intensiteit is afhankelijk van de mate waarin een asana aangenaam aanvoelt. Het is belangrijk dat je jouw lichaam geen geweld aan doet. Binnen jouw eigen grenzen blijven is de basis en door herhaling zul je week na week kleine veranderingen bewust worden. De connectie tussen jouw lichaam en jouw hoofd en hart, met ander woorden jouw innerlijk en uiterlijk lichaam laten samenwerken brengt die verbinding tot stand.


Terug bij jezelf, weer beter in balans. Betere lichaamshouding. Betere ademhaling. Meer focus en meer energie zijn veelgehoorde resultaten van hatha yoga beoefening.

ONTSPANNINGSYOGA


Met zachte yogahoudingen, easy flows en een mix van diverse stijlen ontdek je opnieuw je eigen lichaam.


Waar voel je spanning en hoe kun je met adem en beweging meer ruimte in creëren. Je onderzoekt je eigen grenzen en leert om deze te bewaken en steeds weer trouw te blijven aan jezelf.


De yoga wordt begeleidt met mindfulness elementen waardoor je rust vindt in je geest. Je ontdekt allerlei manieren die je thuis en op je werk toe kunt passen om je ontspanning te vinden.

YIN YOGA


Yin Yoga is een fantastische, diepe vorm van yoga waarbij vloer gerelateerde houdingen voor langere tijd (3 a 5 minuten) worden aangehouden.


De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van het dieper gelegen fascia, bindweefsel, ligamenten, pezen en zelfs gewrichten terwijl de spieren tijdens de houdingen ontspannen. Bovendien stimuleert deze practice de stroom van Chi (levenskracht) in de meridianen en de bijbehorende organen.


Bij het regelmatig beoefenen van Yin Yoga kan het o.a. flexibiliteit verbeteren, spanningsklachten verminderen, stress reduceren, lichaam en geest in balans brengen, zorgen voor een betere circulatie, een open mind creëren.

VINYASA YOGA


Vinyasa yoga stamt af van Ashtanga vinyasa yoga. Vinyasa yoga noemt men ook wel flow yoga, power yoga enz. Het is een gecoordineerde voortdurende beweging(flow) van bepaalde houdingen op het ritme van de ademhaling.


De ademhalingstechniek die hierbij wordt gebruikt is de ujjayi ademhaling. De staande houdingen worden aan elkaar verbonden door middel van de zonnegroet en de zittende houdingen door middel van de zittende vinyasa.


Deze combinatie van ademhalen, bewegingen en houdingen is helend voor lichaam en geest.

KUNDALINI YOGA


Kundalini Yoga is toegankelijk voor iedereen. Het bijzondere van kundalini is dat je het effect ervan direct kunt voelen.


Na afloop van een les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen.
Lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken. Op korte termijn maakt het je energieker en bewuster.


Op lange termijn kan je groeien als mens & geeft het handvaten om kalmer in het leven te staan. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het zelf wel eens proberen? Wees welkom

YIN YANG YOGA


Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt.


Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden (denk aan 3 tot 5 minuten) dan tijdens een reguliere yogales.


Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever, ook hier houden we de asana’s langer vast waarbij gelet wordt op zowel uitlijning als ademhaling.


Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.

Pilates Lessen

 • Pilates

 • Ball Pilates

 • Power Pilates

 • BBB Pilates

 • PIIT (Pilates Intensieve Interval Training)

 • Core & More Pilates

 • Barre Pilates

PILATES


Pilates is een fusie van oosterse en westerse oefeningen waarmee een betere lichaamscontrole verkregen wordt.


Het is gericht op het gebruik van correcte een ademhaling en de juiste balans tussen souplesse, kracht en spierspanning. Het is een aangename blessurevrije manier van bewegen.


Bij Pilates-oefeningen gaan we uit van het gebruik van de spieren van de buik, onderrug en billen als ‘krachtcentrum’, waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen.


Alle leeftijden, alle niveaus en alle posturen kunnen meedoen. Ook revaliderende mensen. Iedereen die aan Pilates doet komt namelijk letterlijk en figuurlijk beter in zijn of haar vel te zitten!!


De meest gehoorde klacht onder 80% van de volwassenen is rugpijn. Pilates is uitermate geschikt om de rug weer sterker en mobieler te maken. Naar onze mening zelfs zinvoller dan een maximale krachttraining met fitness apparatuur.


Dus een poosje weinig gesport, een blessure opgelopen of wat extra vakantiepondjes aangekomen? Geen probleem, we pakken het samen aan en gaan we op jouw persoonlijke niveau aan de slag met deze wetenschappelijk onderbouwde methode.

BALL PILATES


Pilates is een zeer uitgekiende methode van lichaamsbeweging in combinatie met de juiste ademhaling en in dit geval dus mét een (grote) bal.


BBP is een toegepaste vorm van Pilates met de zogenaamde ‘ Balance-ball’ (skippy bal zonder hengsel) De bal zorgt enerzijds voor een beetje steun en houvast bij de oefeningen, anderzijds voor een extra uitdaging en een intensivering van de doorwerking op spieren, pezen & gewrichten.


Heb je ook (regelmatig) last van uw rug dan is de Balance Ball Pilates een doeltreffende methode om jouw rug te versterken en stabiliteit te verbeteren. Na een poosje zal jouw algehele gevoel van in balans zijn sterk verbeteren.

POWER PILATES


Pilates is een zeer uitgekiende methode van lichaamsbeweging in combinatie met de juiste ademhaling en in dit geval ook oefeningen met gewichtjes.


Pilates met power. Lekker actief. Kom meedoen met de fijne bewegingsmethode Pilates.


Alle spieren en alle gewrichten worden soepel en sterk gemaakt. Dit geeft meer energie en meer souplesse

BBB PILATES


Daag jezelf uit; extra aandacht voor buik, billen en benen.

PIIT (Pilates Intensieve Interval Training)


Interval training op basis van pilates oefeningen afgewisseld met cardio.
Daag jezelf uit!
7 oefeningen, 45 seconden, 15 seconden rust.
We doen 4 rondjes, dus 28 minuten inspanning.
Daarna buikspieroefeningen.
We sluiten af met rekken/ strekken én natuurlijk een fijne eindontspanning

CORE & MORE PILATES


Tijdens deze les wordt er aandacht besteed aan:
* je lichaamsbewustwording
* bewegen vanuit je kern (core)
* ontspanning
Dit aan de hand van een warming up, ademhalingsoefeningen, oefeningen uit de Pilates methode en een heerlijke eindontspanning!
Zodat je je dag weer met ruimte, kracht en energie in je lijf én in je hoofd kunt vervolgen!

BARRE PILATES


Pilates met een vleugje ballet. Ook geschikt voor mensen die nog nooit aan ballet hebben gedaan ! Denk aan reguliere pilates oefeningen met iets meer gratie en een grotere uitdaging om spieren te versterken en te versoepelen.
Door de combinatie van ballet, pilates en cardio verbrand je meer. Het is een effectieve workout. Je benut alle spieren en gewrichten. We hebben slechts een yogamatje nodig en een bidon......!
Wie 'durft' ?