CURSUSSEN & OPLEIDINGEN

Cursussen & Opleidingen

Werk in uitvoering

MINDFULNESS

WERK IN UITVOERING

  • 8 -weekse cursus
  • volgens bewezen methode
  • stress reductie 
  • gecombineerd met meditatie en yogaoefeningen
  • incl cursusboek
  • geregistreerd Mindfulness docent

Mindfulness betekent bewust aandacht geven in dit moment, zonder oordeel. Opmerken wat er op dit moment is. Door je aandacht te trainen lukt het om meer bewust te zijn van je gevoelens, gedachten en reactiepatronen. Door deze bewustwording ben je beter in staat om uit de automatische piloot te stappen en bewuste keuzes te maken. In deze 8-weekse mindfulness training, ook wel aandachttraining genoemd, leer je de vaardigheden van mindfulness door te doen en te ervaren.


Deze wetenschappelijk onderbouwde effectieve training is voor iedereen die bewuster wil leven en daardoor de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Voor iedereen die o.a. stress ervaart, druk in het hoofd, piekeren, vermoeidheid, concentratieproblemen, somberheid, depressiviteit, slaapproblemen, angst of burn-out klachten heeft.


Je leert een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Er ontstaat meer bewustwording, je kunt beter je grenzen bewaken. Je ervaart meer rust in je leven.


De training bestaat uit 8 sessies van ongeveer 2, 5 uur. Tijdens de training doen we begeleide aandachts/meditatie oefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten, oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn, vermoeidheid en uitwisselen van ervaringen in de groep. Je krijgt opdrachten mee naar huis, er wordt van je verwacht dat je thuis dagelijks ongeveer 30 minuten tijd vrij maakt om te oefenen.
En oh ja, mindfulness is niet zweverig of vaag, het is ook geen religie. Het is een cadeau aan jezelf!


Doe je mee? Je bent van harte welkom!


We starten de 8-weekse mindfulness training op vrijdag 12 januari 2024 van 15.30 tot 18.00 uur.


Voor informatie of aanmelden: Marga Voorn-Jansen (Mindfulness en Compassie Coach/Trainer) Tel: 06-10612727 / marga.jansen@quicknet.nl

AERIAL YOGA

WERK IN UITVOERING

  • x -weekse cursus

  • voorwaarden nader te bepalen

  • cursus in ontwikkeling

  • informatie volgt snel 

AERIAL YOGA


Sacha heeft in het voorjaar de opleiding tot Aerial Yoga Teacher gevolgd bij de grondlegger van Aerial Yoga in Nederland, Janneke van Amersfoort. Aerial yoga is yoga met een soort hangmat. Het wordt dus ook wel hangmat yoga genoemd.


En zo fijn als dat het klinkt, is het ook ! Het feit dat je de zwaarte kracht anders benut, maakt dat je geholpen wordt met de uitvoering van de yoga asana’s en al snel ontspanning ervaart.


De aerial doeken hangen inmiddels aan de grote balken van Studio 1. We starten met een pilates versie binnen het normale abonnement (yoga of pilates)