MAIN MUAY THAI KICKBOKS

 

“Main Muay Thai Kickboks begint met de verovering van de tegenstander en eindigt met de verovering van het Zelf”.

Muay Thai is een kunst van zelfverdediging, waarbij je verschillende delen van het lichaam gebruikt. Het wordt ook wel de kunst van de 8 ledematen genoemd omdat de ellebogen, handen, knieën en schenen worden gebruikt. Het is gebaseerd op het principe van niet meer te doen dan wat nodig is om een les te leren. Discipline, competentie en perfecte gezondheid, zowel van het lichaam en de geest zijn de gegarandeerde resultaten met het beoefenen van de kunst van het oude Muay.

Main Muay Thai: Spiritualiteit & traditie
Main Muay Thai is een unieke vorm van de oosterse vechtkunst waarbij traditie en spiritualiteit een belangrijke rol spelen. De verbinding tussen de Muay Thai kickboks technieken en geestelijke, mentale ontwikkeling doet deze vorm onderscheiden van de reguliere vormen van de sport. Tijdens de lessen is het ‘Mue’ gevoel, het eenheidsgevoel zeer essentieel. Het dient een levenswijze te worden, maar vooral zou de deelnemer het leuk moeten vinden om bezig te zijn met Muay Thai Kickboksen.

De Mae Mai zijn de basistechnieken waarmee de Nak Muay, vechtstudent, de technieken van het Muay Thai aanleren. Veel van de technieken zijn gebaseerd op de Thaise mythologie Ramakien, dit is het verhaal over koning Rama en speelt zich af in het oude Ayuthaya. Het verhaal is ook wel bekend als Ramayana en van oorspronkelijk een heldendicht uit India (Hindoe Epos). Talloze benamingen van Muay thai (Boran) technieken verwijzen naar dit verhaal.

De wetenschap en kunst van de acht ledenmaten
Zoals eerder vermeld is Muay Thai de kunst van de 8 ledematen. Deze kunst wordt binnen de lessen van Main Muay Thai in verband gebracht met de 8 ledematen van de yogasutras van patanjali. Patanjali’s Yoga sutra’s beschrijft de werking en samenhang van lichaam-geest en geeft een praktische aanpak voor het verkrijgen van spiritueel inzicht en zelf-realisatie.

De Verhouding van het Lichaam, Geest
In de main muay thai traditie komt duidelijk naar voren dat de geest niet alleen geschikt is voor het observeren van het fysieke lichaam, maar net zo goed in staat is om zichzelf te observeren. Hierdoor wordt de inhoud inzichtelijk gemaakt waardoor de Geest bewust wordt van zichzelf. Door het cultiveren van een “getuige-bewustzijn” (sakshi in het Sanskriet) en een toenemende identificatie met dit specifieke aspect van het bewustzijn dat via meditatie gebeurt. Kan je inzien dat de inhoud van de mind-stuff (chitta) vluchtig en vergankelijk is. Dingen als: antipathieën, emoties, gevoelens, etc. zijn alle veranderlijk, vergankelijk en zal waarschijnlijk leiden tot lijden.

Jezelf overwinnen
Main Muay Thai en Pantajali’s Yoga sutra’s delen dezelfde structuur. Hoewel Muay thai kickboksen zich blijft ontwikkelen in het complex en dodelijke wetenschap van de vechtkunst zoals we dat vandaag begrijpen, is de Main Muay Thai kunst gevormd door de ethische voorschriften gecodificeerd in de yama-niyama van de Soetra’s. Het centrale uitgangspunt is zo authentiek mogelijk expressie geven aan jezelf via het lichaam.

Voor informatie kunt u ook terecht op de website van Maindrian: https://www.main-services.nl of stuur een mail naar maindrianvanberge@gmail.com

Adres:
Gravenstraat 30 | 1621 CS | Hoorn
Telefoonnummer:
+31 (0)6 301 477 64
Email:
info@yogastudiosacha.nl